Welkom op Yoleo!

Yoleo biedt kinderen (van +/- 8-12 jaar) ondersteuning bij het zelfstandig lezen.

Met Yoleo wordt lezen makkelijker en kunnen kinderen zelf aan de slag.

Waarom Yoleo?

Wat is Yoleo?

Hoe werkt het voor bibliotheken?

Binnen de muren van de bibliotheek kunnen kinderen op een pc , die verbonden is met internet, naar de pagina www.yoleo.nl gaan. Op deze homepagina zie je, iets naar beneden scrollend, een boekenkast met alle boeken van Yoleo. Alle boeken zijn daar te lezen zonder in te loggen met een Yoleo-account. Echter er wordt geen voortgang bewaard en er worden geen punten verdiend met lezen, dit gebeurt wel als je leest terwijl je ingelogd bent met je account. Het lezen zonder inlog is bedoeld om de kinderen kennis te laten maken met Yoleo. Bevalt het lezen met Yoleo dan kunnen ze een account aanmaken, dit koppelen aan hun jeugd-bibliotheekpas en daarna kunnen ze boeken lenen in Yoleo en lezen met alle voordelen zoals het bewaren van de voortgang en het verdienen van punten met lezen.

Met een Yoleo-account dat gekoppeld is aan een jeugd-bibliotheekpas kunnen kinderen tot 10 boeken tegelijkertijd lenen, gedurende 3 weken. Als ze het boek of de boeken in die tijd niet zelf hebben ingeleverd verdwijnen ze automatisch uit de boekenkast. Zijn de boeken uit de boekenkast verdwenen, maar hadden ze het boek of de boeken nog niet uitgelezen? Dat is geen probleem, ze kunnen het boek opnieuw lenen en lezen dan verder waar ze gebleven waren.

Kinderen maken zelf, met toestemming van hun ouder(s), een account op Yoleo aan en koppelen dit aan hun lidmaatschap van de openbare bibliotheek. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je hier.

Kinderen kunnen overal waar ze de beschikking hebben over een laptop, pc of iPad (allen met verbinding met internet) met Yoleo lezen. Dus waar en wanneer het hen uitkomt.

Yoleo is niet geoptimaliseerd voor uw webbrowser. Wij raden Google Chrome aan.