Zeker voor scholen is
Yoleo erg interessant!

Welkom op Yoleo!

Yoleo biedt kinderen (van +/- 8-12 jaar) in en buiten de klas ondersteuning bij het zelfstandig lezen. Heeft u kinderen in de klas die moeite hebben met lezen?

Met Yoleo wordt lezen makkelijker en kunnen kinderen zelf aan de slag.

Wat is Yoleo?

Hoe werkt een schoolaccount?

Als IB'er of leerkracht kunt u zelf een Yoleo-schoolaccount aanmaken. Leerlingen voegt u met hun eigen Yoleo-account toe aan uw schoolaccount en zij kunnen met hun bibliotheekpas, gekoppeld aan het Yoleo-account van de leerling, Yoleo-boeken lenen en lezen.
Via uw schoolaccount volgt u eenvoudig de voortgang die zij in de Yoleo-boeken maken.

Er zijn geen kosten verbonden aan Yoleo. Het is niet mogelijk om met het Yoleo-schoolaccount boeken te lenen bij de bibliotheek.

Voor scholen die al een account hadden voordat Yoleo via de bibliotheek beschikbaar werd:

Heeft uw school boeken aangeschaft in Yoleo voordat Yoleo beschikbaar werd via de bibliotheek, dan staan deze nog steeds in uw boekenkast en kunt u deze boeken koppelen aan de leerling-accounts die u toegevoegd heeft aan uw school-account.

Heeft uw school nog tegoeden beschikbaar van de periode voordat Yoleo beschikbaar werd via de bibliotheek, dan kunt u deze nog steeds verzilveren voor boeken.

Nog beschikbare tegoeden verzilveren voor boeken in uw school-account

Als u een boek uit de collectie heeft uitgekozen en u klikt op de groene knop, dan wordt dit boek van uw tegoed afgeschreven. Vervolgens kunt u het boek koppelen aan het Yoleo-profiel van één van uw leerlingen door op de groene knop 'koppelen' te klikken. Vervolgens ziet de leerling het boek in zijn eigen boekenkast en kan meteen beginnen met lezen en punten verdienen voor zijn kamer en het spel.

Als u meerdere leerlingen in de klas tegelijkertijd hetzelfde boek wilt laten lezen, dan dient u meerdere exemplaren van dit boek in uw boekenkast te zetten.

In de boekenkast van uw schoolaccount ziet u welke boeken u in uw bezit heeft en welke daarvan gekoppeld zijn of vrij beschikbaar zijn om te koppelen.

Leerlingen kunnen thuis verder lezen door met hun eigen profiel in te loggen op de website van Yoleo. Door binnen hun eigen account te lezen kunnen leerlingen met de verdiende punten hun eigen kamer inrichten, spelletjes spelen en vrienden berichten sturen en boekentips geven.

Maak een account voor uw school aan en ontdek met uw leerlingen welke nieuwe, grappige, spannende en mooie boeken er allemaal te lezen zijn met Yoleo.

Yoleo maakt lezen leuk!

Heeft u vragen neemt u dan gerust contact op met onze helpdesk via helpdesk@yoleo.nl of op telefoonnummer 0486 486 185.

Meer informatie over Waarom Yoleo?

Yoleo is niet geoptimaliseerd voor uw webbrowser. Wij raden Google Chrome aan.